سازمان فضایی هند چند روز پس از آنکه نام خود را بهعنوان نخستین کشوری ثبت کرد که در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آمده است، روز دوشنبه اعلام کرد که ماهوارهای را برای بررسی خورشید به فضا پرتاب خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) در حساب کاربری «اکس» یا همان توییتر سابق خود اعلام کرد که روز دوم سپتامبر، نخستین رصدخانه فضایی هند برای بررسی خورشید به نام «آدیتیا-اِل۱» را به فضا پرتاب خواهد کرد.
آدیتیا که در زبان هندی به معنای «خورشید» است، به سوی یک مدار هالهای در ناحیهای از فضا در فاصله حدود ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین پرتاب میشود که موقعیت رصدی واضح و پیوستهای از خورشید را برای این کاوشگر فراهم میکند.
سازمان فضایی هند میگوید این روش برای مشاهده فعالیتهای خورشیدی و بررسی اثرات فوری آن بر آب و هوای فضا مزیتهای بسیاری دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این فضاپیما حامل ۷ محموله خواهد بود تا بیرونیترین لایههای خورشید –به نامهای فوتوسفر و کروموسفر– را با استفاده از آشکارسازهای میدان الکترومغناطیسی و ذرات، رصد کند.
این فضاپیما تلاش خواهد کرد عوامل موثر بر آب و هوای فضایی، به خصوص دینامیک بادهای خورشیدی را بررسی کند.
در حالی که ناسا و سازمان فضایی اروپا پیش از این مدارگردهایی را برای بررسی خورشید به فضا پرتاب کرده بودند، این نخستین ماموریت از این نوع برای هند محسوب میشود.
کاوشگر بدونسرنشین چاندرایان-۳ هند، هفته پیش با موفقیت بر سطح ماه فرود آمد و این کشور را پس از ایالات متحده، روسیه و چین، به چهارمین کشوری تبدیل کرد که روی ماه فرود آمده است.
این موفقیت، نقطه عطفی در برنامه فضایی بلندپروازانه اما ارزانقیمت هند به شمار میرود و موجی از شادی را در سراسر این کشور که پرجمعیتترین کشور جهان است، به راه انداخت.
هند برنامه فضایی نسبتا کمهزینهای دارد، اما در عین حال، از زمانی که کاوشگری را در سال ۲۰۰۸ به دور ماه فرستاد، به لحاظ حجم برنامهریزیهای فضایی و شتاب اجرای آنها به طور قابل توجهی رشد کرده است.
کارشناسان میگویند هند میتواند با کپی کردن و سازگار کردن فناوریهای موجود و به کمک فراوانی تعداد مهندسان بسیار ماهر -که در مقایسه با همتایان خارجی خود، دستمزد کمتری دریافت میکنند- هزینهها را پایین نگه دارد.
در سال ۲۰۱۴، هند نخستین کشور آسیایی بود که یک فضاپیما را در مدار مریخ قرار داد و قرار است تا سال آینده یک ماموریت فضایی سهروزه سرنشیندار را در مدار زمین انجام دهد.
سازمان فضایی هند همچنین در نظر دارد ماموریت مشترکی را با ژاپن برای ارسال یک کاوشگر دیگر به ماه تا سال ۲۰۲۵ انجام دهد و همچنین برای یک ماموریت مداری به سیاره زهره طی دو سال آینده نیز برنامهریزی کرده است.